Sphynx - Elf - Devon Rex
Sedan 2012

Naked Curls 

Köpa kattunge från oss:

En kattunge från oss är alltid:
- Minst 12 veckor gammal när den flyttar
- Vaccinerad mot kattpest och kattsnuva
- Veterinärbesiktad senast 7 dagar innan leverans
- Dolda fel försäkrad i 3 år hos Agria
- ID-märkt med chip
- Registrerad i WCF

Vid flytt medföljer:
- Stamtavla
- Köpekontrakt via WFC
- Kattungepaket/check

Alla våra kattungar är uppfödda i hemmiljö, vilket betyder att de är vana med det mesta som händer i ett hem, så som olika ljud osv.  De har fått mycket kärlek och uppmärksamhet under sin uppväxt, och det är även det vi vill att de ska fortsätta få i sina nya hem.

Vi är väldigt måna om att våra katter ska få komma till bra familjehem där de kan få vara en stor del av vardagen. Ni är välkomna att maila oss om ni är intresserade av en kattunge, och berätta mer om er själva och vad ni kan erbjuda för hem.

Vi söker även titt som tätt halvfodervärdar och helfodervärdar.

Helfodervärd

Ibland söker vi fodervärdar till våra katter, och då främst till honor. Helfodervärd innebär att du inte betalar någonting för katten när du hämtar den, och katten står fortfarande skriven på oss. Vi har rätt att ta x antal kullar mot att du sedan får katten överlåten till dig. Kullarna kommer växa upp och tas om hand om av dig som fodervärd, med stöd från oss. Har man en hane på foder ska man kunna ta emot honor under en kortare period, alternativ kunna lämna ifrån sig hanen under den perioden.

Observera att vi endast söker fodervärdar i Stockholm, med fördel södra sidan.

Halvfodervärd

Som halvfodervärd så köper man katten till ett reducerat pris, och vi som uppfödare tar hälften av antalet kullar, vilket brukar vara 1-2 stycken, innan katten överlåts helt till dig. Du som fodervärd står för kattens och kattungarnas välbefinnande, skötsel osv, med stöd från oss.


Både hel- och halvfodervärsavtal skrivs mellan alla parter.

Observera att vi endast söker fodervärdar i Stockholm, med fördel södra sidan.

Passar fodervärdskatt oss?

Det är viktigt att förstå att en fodervärdskatt inte är en gratiskatt. Det är ett enormt arbete som ligger bakom, för dig som fodervärd.

En fodervärdskatt är en avelskatt med högt värde för oss. Det kommer du som fodervärd på olika sätt "betala av" i tid genom att ta hand om kullarna som kommer ect.

Du som fodervärd måste ha ett genuint intresse, och kunna vara flexibel och ha lätt att samarbeta. Det är viktigt att vi har en bra kommunikation då det kan innebära intensiva perioder av kontakt.